Aktuelt

1. juni 2022

BLI KJENT MED PLANEN FOR «NYE» GALLERI OSLO

Alle interesserte er velkomne til å «stikke innom» i Galleri Oslo den 1. og 2. juni kl 1500-1800. Der vil vi som jobber med saken for Galleri Oslo Utvikling være tilstede.

22. april 2022

Planprogrammet for «nye» Galleri Oslo på høring!

I området på nordsiden av Oslo S, med Schweigaards gate og Vaterland, pågår det en slags «ryddeprosess».

22. februar 2022

Vaterland som omdreiningspunkt i Oslo sentrum

I Arkitektnytt nr. 2/2022 skriver Umay Layla og Peder Ravneng at Galleri Oslo kan bli «et nytt omdreiningspunkt i sentrum», men at det i et bærekraftperspektiv er uforsvarlig å rive et så stort bygg. Spørsmålene reises uten å diskutere det bærekraftige i å fjerne barrierene og åpne elva i det mest problematiske området av sentrum.

21. februar 2022

Kunstavisen om Galleri Oslo

I Kunstavisen skriver Bjarne Asp om Galleri Oslo: «Det omdiskuterte komplekset, som mange i dag først og fremst forbinder med Oslo bussterminal, skaper en markant knekk i Schweigaardsgate.» Og han avslutter med at «For Schweigaards gate er jeg ikke i tvil om at det er absolutt best å la det stå.»

14. januar 2022

Entra ny hovedeier av Galleri Oslo

Entra ASA har kjøpt Oslo Areal, og overtar dermed posisjonen som eier av om lag 50% av Galleri Oslo og Galleri Oslo Utvikling. Ved kjøpet av Oslo Areal overtar Entra i tillegg 16 store kontoreiendommer og forsterker sin posisjon som et av Norges ledende eiendomsselskaper. Entra var fra før den største aktøren i Galleri Oslos nærområde, og har hovedkontor i Posthuset, Biskop Gunnerus gate 14.

21. oktober 2021

Oppstart!

Reguleringssaken for «nye» Galleri Oslo er i gang.

3. mai 2021

Slaget om høydene

Området rundt Oslo S er det området i Oslo som tåler høydene best og det er også der flest prosjekter som utfordrer dagens høyhusstrategi er planlagt.

15. april 2021

Monsterterminal skrinlegges

Ideen om en ny bussterminal over sporene på Oslo S var god, men planene ville aldri kunne gjennomføres.

26. februar 2021

Og følger opp i lederen

"Vaterlandsområdet trenger å planlegges på nytt" skriver Aftenposten på lederplass. Vi er helt enige.

23. februar 2021

Katta ute av sekken

Aftenpostens Christian Sørgjerd presenterte planene våre for Galleri Oslo 23. februar i år. Les hele artikkelen her.

6. februar 2021

Redd Grønland

"Fjerning av Nylandsbrua kan være tiltaket som får mange av dagens utfordringer til å gå over av seg selv."Les Knut Schreiners debattinnlegg om Nylandsbrua i Aftenposten.

5. januar 2021

En bro for mye

"Nylandsbrua er et minnesmerke over et veisystem som speilte sin tids ideer, men som ellers stort sett ødela Oslo."Les hele artikkelen til Erling Dokk Holm i Aftenposten.