Aktuelt

Entra ny hovedeier av Galleri Oslo

AV ADMIN • Publisert 14. Jan 2022

Entra ASA har kjøpt Oslo Areal, og overtar dermed posisjonen som eier av om lag 50% av Galleri Oslo og Galleri Oslo Utvikling. Ved kjøpet av Oslo Areal overtar Entra i tillegg 16 store kontoreiendommer og forsterker sin posisjon som et av Norges ledende eiendomsselskaper. Entra var fra før den største aktøren i Galleri Oslos nærområde, og har hovedkontor i Posthuset, Biskop Gunnerus gate 14.

I pressemeldingen fra Entra da transaksjonen ble kunngjort uttalte styreleder i Entra, Siri Hatlen:

– Oslo Areal og Entra passer perfekt sammen, både med tanke på porteføljens beliggenhet og utviklingspotensial. Denne transaksjonen muliggjør ytterligere lønnsom vekst og økte aksjonærverdier fremover gjennom å utnytte vår sterke balanse.

Sonja Horn, administrerende direktør i Entra, uttalte:

– Oslo Areal er et veldrevet eiendomsselskap med attraktive kontoreiendommer på sentrale kommunikasjonsknutepunkter der Entra allerede har en tung tilstedeværelse. På mange måter er Oslo Areal en mindre versjon av Entra. Sammen med Entras eksisterende portefølje ser vi en rekke muligheter for å bidra med god byutvikling og ytterligere forsterke vårt kundetilbud, sier

Eierne av Oslo Areal (selgerne) var Gjensidige Forsikring ASA og AMF Pensionsförsäkring AB. Gjensidige har vært en eier av Oslo Areal siden 2005, og har fra 2015 eid selskapet sammen med AMF.

Transaksjonen er klarert fra Konkurransetilsynet og ble gjennomført i begynnelsen av januar 2021.